Magazin - Fotografija, ki pritegne pozornost
Prijava

Fotografija, ki pritegne pozornostnaslednji >< nazaj

Kaj moram vedeti pri izbiri fotografij?

Fotografija je bistven del spletnega profila. Ko boste izbirali ustrezno fotografijo, se najprej vprašajte, ali bi vi sami navezali stik s to osebo. Namen fotografije je, da vas predstavi kot zanimivo osebo in ne, da se uporabniki ob pogledu na vašo fotografijo počutijo neprijetno. Najslabša možnost je, da fotografije sploh nimate. Če je temu tako, bo vaš profil zelo verjetno ostal spregledan v množici profilov s fotografijami. Vzemite si čas in izberite dobro fotografijo. Prosite lahko tudi prijatelje, da vas fotografirajo in nato skupaj izberete pravo in najbolj primerno fotografijo, ali pa to zaupate profesionalnemu fotografu.

Profilna fotografija naj prikazuje vaš nasmejan obraz in naj vas prikazuje kot poželjivo in posebno osebo in naj vzbuja domišljijo.

Pri nalaganju fotografije se lahko odločite za javni prikaz vaše fotografije ali zasebni. Odločitev je vaša.
S fotografijo si povečate svoje možnosti.

Prikrite fotografije

Kljub temu, da so vaše fotografije prikazane kot prikrite, naredijo vaš profil izjemno privlačen. Le kdo se skriva za to fotografijo?

Prikrita fotografija pa hkrati povečuje tudi resnost iskanja partnerja, saj uporabnik pri prebiranju profila ni obremenjen izključno z videzom in fotografijo, ampak se lahko poglobi in posveti vsebini profila in lastnostim, ki jih išče pri želenem partnerju.

Prikrite fotografije so še posebej primerne za ljudi, zaposlene v javni upravi (šolstvo, policija, diplomacija, zdravstvo ipd.), in za ljudi, ki so medijsko izpostavljeni, ter vse, ki cenijo svojo diskretnost.

Vaše fotografije bodo prikazane kot prikrite, dokler boste vi tako želeli. Ohranite nadzor nad diskretnostjo ter sami odločite komu in kdaj se želite razkriti.

Javni prikaz fotografij

Fotografije bodo vidne vsem polnim članom s katerimi lahko tudi komunicirate. Enako kot jih odkrijete jih lahko kadar koli zakrijete nazaj v zasebne.

Status fotografij lahko spreminjate na uvodni strani »Pregled in na strani Uredi profil« na desni strani Hitre nastavitve > Prikaz fotografij. Tam lahko spreminjate s preklapljanjem med Zasebnim in Javnim prikazom fotografij.

Fotografije bodo prikazane v rezultatih iskanja v vseh prikazih na spletni strani MojPartner.si v zadetkih Predlogi partnerjev. Zasebna ali Javna fotografija - odločitev je vaša.

Kakšne bi torej naj bile fotografije?

Fotografije naj vas prikazujejo kot poželjivo in posebno osebo in naj vzbujajo domišljijo. Izognite se zaprti drži telesa, slabi svetlobi, slabi kompoziciji fotografiranja …

Pred fotografiranjem poskrbite za urejen videz (urejeni lasje in primerna obleka) in skrbno izberite kraj fotografiranja. Posnemite dobre fotografije – celotne postave in samo obraza. Ne uporabljajte fotografij za osebne dokumente, saj so preveč neosebne.

Pred fotografiranjem si kot primer oglejte nekaj naslovnic revij in ugotovite, katere drže so za vas najustreznejše.

Nekaj osnovnih napotkov si preberete tukaj:

  • Fotografija naj bo jasna, čista, razločna in novejša. Nikar ne uporabljajte fotografij izpred parih let, ko ste imeli še nekaj kilogramov manj, drugačno frizuro ali še niste imeli sivih las.
  • Koketirajte in imejte očesni stik s kamero – to označuje zaupanje in odprtost. Naraven nasmeh sporoča dostopnost, zaupnost in srečo. Naj bo vaša govorica telesa odprta, saj to sporoča, da ste odprta in dostopna oseba. Prekrižane roke, kolena tesno pri telesu in ramena povlečena visoko k ušesom nakazujejo zadržanost in zaprtost.
  • Na fotografiji naj bo dobro viden vaš obraz. Fotografija, kjer se vidi samo polovica vašega obraza ali pa obraz celo skrivate, bo pri drugih uporabnikih vzbudila nasproten odziv od želenega. Imeli bodo občutek, da nekaj prikrivate in niste iskreni.
  • Na fotografiji bodite nasmejani, sproščeni, z iskrivim pogledom. Spletni zmenki naj bi bili zabavni, zanimivi, zato na fotografiji ne bodite preresni in strogi. Nenazadnje, se ne fotografirate za osebni dokument, ampak želite, da vas ljubezen vašega življenja opazi in si vas želi spoznati.
  • Na vaši profilni fotografiji bodite samo vi. Nikar se ne fotografirajte z otroki, živalmi, luksuznimi avtomobili, če niso vaši, sončnimi očali, čeprav so to lahko zanimive in smešne slike.
  • Še zadnji namig: poskrbite, da se vaša fotografija ujema oz. vsaj ne nasprotuje vašemu profilu. Če napišete, da ste aktivni in dinamični, na fotografiji pa boste z zaspanimi očmi in zehajočim izrazom na obrazu, ne boste vzbujali zaupanja.

Fotografije naj bodo torej odraz tega, kakršni ste – pritegnite pozornost z nasmehom, iskrivim pogledom in energijo, ki bo izžarevala iz vas. Sporočajte tudi nekaj skrivnostnega.

Vaša oblačila in okolje govorita o vaši osebnosti. Preveč odprt dekolte, popisane majice in neurejeni lasje bodo oddajali napačne znake. Fotografirajte se ob pravi svetlobi in nikar ne nosite sončnih očal. Ljudje želijo videti vaše oči.

Nalaganje fotografij

Fotografijo lahko na enostaven način naložite s pomočjo preprostega brskalnika, ki ga najdete v Moj profil > Moje fotografije. Preprosto kliknite tipko ''Prebrskaj'', poiščite izbrano fotografijo na vašem računalniku, jo z dvoklikom na fotografijo označite in nato s klikom na gumb ''Naloži izbrano fotografijo'' prenesite v vaš profil. Naložite lahko do 5 fotografij.

Eno izmed fotografij izberete za vašo profilno fotografijo tako, da kliknete na zvezdo v zgornjem desnem kotu fotografije.

Hitri zmenki

Kaj so hitri zmenki Hitri zmenki so namenjeni spoznavanju in zabavi ob večernih sr Preberi več

Kako pristopiti do ženske in začeti pogovor

Za marsikaterega moškega je pristopiti do ženske in začeti pogovor ena izmed stvari, ki jim povzročajo največ ži Preberi več

Kdo plača na prvem zmenku?

Pri temi denar lahko do zadreg pride tudi med najboljšimi prijatelji, kaj šele na prvem zmenku z osebo, ki je pravzaprav ne poznate. Znajdete se Preberi več

Nasveti za dober poljub

Poljubljamo se v povprečju več kot 110.000 minut v življenju, zato je pomembno, da tudi tej temi namenimo nekaj pozornosti, saj lahko do poljuba Preberi več

Kaj vprašati na prvem zmenku

Je pred vami prvi zmenek z osebo, ki vam je zelo všeč? Pripravili smo nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali začeti in ohranjati pogovor. Preberi več

Nasveti za nepozaben prvi zmenek

Nasveti za prvi zmenek, ki vam jih podajamo, veljajo za vse – za tiste, ki ste bili v dlje trajajoči zvezi, za tiste, ki že nekaj časa niste b Preberi več

Skrivnost dobrega prvega vtisa

Se sprašujete, kako naerediti dober prvi vtis?Tistih prvih nekaj trenutkov je izjemne Preberi več