Magazin - Kaj vprašati na prvem zmenku
Prijava

Kaj vprašati na prvem zmenkunaslednji >< nazaj

Je pred vami prvi zmenek z osebo, ki vam je zelo všeč? Pripravili smo nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali začeti in ohranjati pogovor.

Žal ne obstajajo nobena pravila o tem, kako začeti in voditi uspešen pogovor, ali točno predpisana vprašanja, ki jih morate vprašati, da bo pogovor stekel. Na podlagi naših dolgoletnih izkušenj smo zbrali nekaj nasvetov in predlogov, ki vam bodo pomagali odpraviti začetno zadrego in odpraviti neprijetno tišino.

Namen prvega zmenka je ugotoviti, ali se s to osebo ujemata, zato ne razmišljajte o zmenku kot o nebodigatreba intervjuju – zmenek je korak bližje osebi, s katero boste doživeli prihodnost.

S pomočjo spodnjih vprašanj boste ugotovili, ali je oseba prava za vas. Prilagodite vprašanja vašim interesom in ne pozabite poslušati. Le tako boste vzpostavili globlji in bolj pristen pogovor in stik.

''Kateri kraj izmed vseh, ki si jih že obiskal, ti je bil najljubši?''
S tem vprašanjem lahko ugotovite, kakšne počitnice ima oseba rada in ali se v njej skriva pustolovski duh. Ji je bilo morda všeč potovanje z nahrbtnikom v oddaljeno državo ali izlet v Toskano? Je raje na morju ali na smučanju v visokogorju? Iz teh navad lahko razberete, čemu daje nekdo prednost v življenju in nenazadnje, kakšne so njegove vrednote.

''Kaj počneš v prostem času?''
Preprosto vprašanje, ki veliko pove o osebi. Vprašanje vam daje veliko iztočnic za nadaljnji razgovor.

''V kakšnih odnosih si z družino?''
Družina je za večino najpomembnejša vrednota, zato o njej radi govorijo. Način, kako oseba govori o družini, najbližjih, razkrije veliko o njeni osebnosti in odnosih, ki jih ima z družino in bližnjimi.

''Kaj je tvoja strast v življenju?''
Če imata oba rada enake ali podobne stvari, je to lahko odličen znak za nadaljnji razvoj odnosa. Pomembno je tudi, kako se oseba odziva oz. kaj meni o vaših hobijih in stvareh, ki vas veselijo. Pogovarjajte se o hobijih in stvareh, ki vas veselijo, o vaših sanjah in ciljih in opazujte sogovornika in njegov odziv.

Če želite osebo videti tudi na drugem zmenku, potem poskrbite, da bo pogovor med vama stekel. Ne hitite, bodite sproščeni, sprašujte zanimiva vprašanja, opazujte odzive in govorite o sebi.

Več koristnih namigov za uspešne zmenke, o tem kaj in kako odgovoriti ali vprašat boste dobili na naših delavnicah na to temo.

Hitri zmenki

Kaj so hitri zmenki Hitri zmenki so namenjeni spoznavanju in zabavi ob večernih sr Preberi več

Kako pristopiti do ženske in začeti pogovor

Za marsikaterega moškega je pristopiti do ženske in začeti pogovor ena izmed stvari, ki jim povzročajo največ ži Preberi več

Kdo plača na prvem zmenku?

Pri temi denar lahko do zadreg pride tudi med najboljšimi prijatelji, kaj šele na prvem zmenku z osebo, ki je pravzaprav ne poznate. Znajdete se Preberi več

Nasveti za dober poljub

Poljubljamo se v povprečju več kot 110.000 minut v življenju, zato je pomembno, da tudi tej temi namenimo nekaj pozornosti, saj lahko do poljuba Preberi več

Kaj vprašati na prvem zmenku

Je pred vami prvi zmenek z osebo, ki vam je zelo všeč? Pripravili smo nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali začeti in ohranjati pogovor. Preberi več

Nasveti za nepozaben prvi zmenek

Nasveti za prvi zmenek, ki vam jih podajamo, veljajo za vse – za tiste, ki ste bili v dlje trajajoči zvezi, za tiste, ki že nekaj časa niste b Preberi več

Skrivnost dobrega prvega vtisa

Se sprašujete, kako naerediti dober prvi vtis?Tistih prvih nekaj trenutkov je izjemne Preberi več