Magazin - Skrivnost dobrega prvega vtisa
Prijava

Skrivnost dobrega prvega vtisanaslednji >< nazaj

Se sprašujete, kako naerediti dober prvi vtis?
Tistih prvih nekaj trenutkov je izjemnega pomena, čeprav se marsikdo tega ne zaveda. Po mnenju strokovnjakov je potrebnih le nekaj sekund, da si izoblikujemo mnenje, ali nam je nekdo všeč ali ne. Res je, da ljubezen na prvi pogled ni tako zelo pogosta, se pa zgodi. Zakaj je prvi vtis tako pomemben? Ker imate na prvem zmenku zelo malo časa, da se odločite in ugotovite, ali želite to osebo bolje spoznati. Pri tem lahko ima odločilno vlogo prav prvi vtis.

Nekateri ljudje pritegnejo pozornost in poglede že takoj, ko vstopijo v prostor. V čem je njihova skrivnost? Razlog ni vedno to, da izstopajo po videzu, ampak izžarevajo samozavest in pozitivno energijo, ki druge ljudi kar potegne k njim. Prav ta samozavest jim daje takojšnjo privlačnost.

Samozavest je kot mišica: če je ne negujete, zbledi. Če ste končali dolgotrajno zvezo, ste verjetno še precej negotovi. Težko je začeti ponovno hoditi v družbo in spoznavati nove ljudi, si dvigniti samozavest, da bi ustvarili dober prvi vtis. Preberite si naša priporočila, ki smo jih zbrali za vas, in postopoma se bo vaša samozavest okrepila.

Ustvarite iluzijo samozavesti
Za dvig samozavesti lahko največ naredite sami. Če ste na začetku še precej negotovi, se pretvarjajte oz. prepričajte, da ste samozavestni in tako nastopite – ko boste zaznali, kako pozitivno se ljudje odzivajo na vas, bo vaša resnična samozavest narasla.

Govorica telesa
Govorica telesa je eno najmočnejših orodij, s katerim lahko izrazite samozavest, četudi je morda globoko v sebi še ne čutite. Hodite z dvignjeno glavo, imejte sproščena ramena in se nasmehnite. Zaradi tega boste takoj bolj vidni, opazni in zanimivi. Ko zagledate osebo, s katero ste dogovorjeni, jo poglejte v oči in se ji nasmehnite in tako boste vzpostavili osebni stik, ki bo olajšal začetek pogovora.

Primerno oblačilo
Zelo pomembno je, da si za zmenek izberete primerno oblačilo. Če vam bo v oblačilih udobno in se boste dobro počutili v njih, boste videti privlačnejši.

Ne pretiravajte z dišavami in make-upom. Ni vam potrebno kupiti drage obleke priznane znamke – oblecite se priložnostno, vendar urejeno. Obleka sporoča nekaj o vas in oseba, s katero ste na zmenku, bo počaščena, da ste se potrudili zanjo.

Ne zamujajte
Lahko se zgodi, da boste iz takšnih ali drugačnih okoliščin zamujali. V tem primeru pokličite ali pošljite sporočilo osebi, s katero ste dogovorjeni, in jo o tem obvestite. Možnosti za dober zmenek se bodo sfižile, če boste na zmenek prihiteli nejevoljni, utrujeni in z občutkom krivde.

Poskrbite, da bo pogovor sproščeno tekel
Če ste komunikativni, se boste hitro ujeli z drugo osebo. Tišina ni prijetna za nikogar, zato si vnaprej pripravite nekaj vprašanj in tem za pogovor. Ko se boste poslovili, morate imeti občutek, da bi se lahko pogovarjali še pozno v noč.

Preden se odpravite od doma na zmenek, ponovno preberite profil osebe, s katero ste dogovorjeni, in se spomnite, kaj vas je pritegnilo k njej. Če boste osebi dali vedeti, da vas zanima, je veliko bolj verjetno, da se bo tudi ta oseba zanimala za vas.

Kar pogumno – sreča je v vaših rokah.

Več koristnih namigov kako ustvariti »Dober prvi vtis« boste izvedeli na naši delavnici na to temo.

Hitri zmenki

Kaj so hitri zmenki Hitri zmenki so namenjeni spoznavanju in zabavi ob večernih sr Preberi več

Kako pristopiti do ženske in začeti pogovor

Za marsikaterega moškega je pristopiti do ženske in začeti pogovor ena izmed stvari, ki jim povzročajo največ ži Preberi več

Kdo plača na prvem zmenku?

Pri temi denar lahko do zadreg pride tudi med najboljšimi prijatelji, kaj šele na prvem zmenku z osebo, ki je pravzaprav ne poznate. Znajdete se Preberi več

Nasveti za dober poljub

Poljubljamo se v povprečju več kot 110.000 minut v življenju, zato je pomembno, da tudi tej temi namenimo nekaj pozornosti, saj lahko do poljuba Preberi več

Kaj vprašati na prvem zmenku

Je pred vami prvi zmenek z osebo, ki vam je zelo všeč? Pripravili smo nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali začeti in ohranjati pogovor. Preberi več

Nasveti za nepozaben prvi zmenek

Nasveti za prvi zmenek, ki vam jih podajamo, veljajo za vse – za tiste, ki ste bili v dlje trajajoči zvezi, za tiste, ki že nekaj časa niste b Preberi več

Skrivnost dobrega prvega vtisa

Se sprašujete, kako naerediti dober prvi vtis?Tistih prvih nekaj trenutkov je izjemne Preberi več