Magazin - Navezovanje stikov
Prijava

Navezovanje stikovnaslednji >< nazaj

Opazili ste profil simpatične osebe, ki vas je prepričala z vsebino, in začutili ste, da jo želite bolje spoznati. Kako navezati kvaliteten prvi stik? Na voljo imate različne možnosti.

Predstavitev komunikacijskih možnosti
V realnem okolju in vsakodnevnem življenju se navezovanje stikov prične z očesnim stikom, nasmeški, s pristopom do osebe in pogovorom, medtem ko je pri ''spletnih zmenkih'' način spoznavanja nekoliko drugačen, a v osnovi vseeno zelo podoben.

Kaj storiti? Osebi lahko pošljete pomežik, da pritegnete njeno pozornost. Nato jo nagovorite s sporočili, šele kasneje z energijo in karizmo, ki jo človek začuti v naši bližini.

Na razpolago imate več možnosti in načinov, s pomočjo katerih lahko stopite v stik z nekom in ga tako opozorite nase.

  1. Pozdrav – je kratko pozitivno sporočilo, ki ga namenimo osebi, ki nas zanima, istočasno pa s tem opozorimo nase.
  2. Pomežik s spoznavnim vprašanjem – pomežik je široko sprejet in priljubljen simbol, s katerim na preprost in simpatičen način sporočimo, da želimo navezati stik; za še učinkoviteje prebijanje ledu k pomežiku dodajte do pet kratkih spoznavnih vprašanj.
  3. Osebno sporočilo – gre za tekstovno sporočilo. Z osebnim sporočilom lahko poveste veliko več kot zgolj s kratkim pomežikom, ki je bolj namenjen temu, da pritegnete pozornost nase.


Priporočljiv vrstni red rabe komunikacijskih kanalov in vzpostavljanja stikov

Na kakšen način boste vzpostavili stik, je vaša odločitev. Mi vam priporočamo naslednji vrstni red:

Pozdrav – je pozitivno sporočilo, s katerim nagovorimo in pokažemo interes z osebo in istočasno pritegnemo pozornost nase.

Pomežik in kratko sporočilce – omenjena kombinacija je najboljši način, da kako pritegniti pozornost in vzbuditi zanimanje pri prejemniku. Na simpatičen način boste uporabniku sporočili, da se zanj zanimate, in ga povabili, da vam odgovori. Z uporabo pomežika boste hitro ugotovili, ali ste tudi vi všeč osebi.

Osebno tekstovno sporočilo – pomeni pošiljanje osebnega tekstovnega sporočila, kjer s svojimi besedami nagovarjate prejemnika in mu sporočate, da ga želite bolje spoznati. Odsvetujemo vam pisanje splošnih sporočil, ki jih razpošljete na več naslovov – naj prejemnik iz vašega osebnega sporočila razbere, da si želite navezati stik prav z njim.

Hitri zmenki

Kaj so hitri zmenki Hitri zmenki so namenjeni spoznavanju in zabavi ob večernih sr Preberi več

Kako pristopiti do ženske in začeti pogovor

Za marsikaterega moškega je pristopiti do ženske in začeti pogovor ena izmed stvari, ki jim povzročajo največ ži Preberi več

Kdo plača na prvem zmenku?

Pri temi denar lahko do zadreg pride tudi med najboljšimi prijatelji, kaj šele na prvem zmenku z osebo, ki je pravzaprav ne poznate. Znajdete se Preberi več

Nasveti za dober poljub

Poljubljamo se v povprečju več kot 110.000 minut v življenju, zato je pomembno, da tudi tej temi namenimo nekaj pozornosti, saj lahko do poljuba Preberi več

Kaj vprašati na prvem zmenku

Je pred vami prvi zmenek z osebo, ki vam je zelo všeč? Pripravili smo nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali začeti in ohranjati pogovor. Preberi več

Nasveti za nepozaben prvi zmenek

Nasveti za prvi zmenek, ki vam jih podajamo, veljajo za vse – za tiste, ki ste bili v dlje trajajoči zvezi, za tiste, ki že nekaj časa niste b Preberi več

Skrivnost dobrega prvega vtisa

Se sprašujete, kako naerediti dober prvi vtis?Tistih prvih nekaj trenutkov je izjemne Preberi več