Magazin - Romantični prevaranti
Prijava

Romantični prevarantinaslednji >< nazaj

Poštenost in iskrenost sta lastnosti, ki jih ljudje zelo cenimo. Žal pa se povsod, tudi na romantičnem področju in pri iskanju ljubezni, najdejo posamezniki z nepoštenimi nameni. Previdnost zaradi tega ni nikoli odveč. Nenazadnje, ljudje nismo odprte knjige, ki bi jih lahko prebrali z enim samim pogledom.

Prevaranti izkoriščajo spletne zmenke za komercialne namene v obliki poslovnih priložnosti; med drugim jih prepoznamo po tem, da zelo radi govorijo o denarju, raznih priložnostih, rešitvah in težavah.

Njihov namen je, da pritegnejo vašo pozornost in pridobijo vaše zaupanje. Pri tem početju so izjemno potrpežljivi, zelo spretni in vedno imajo pripravljene odgovore in izgovore na vprašanja.

Da bi bila vaša izkušnja čim bolj prijetna in varna, si oglejte nekaj preprostih nasvetov, kako takšne prevarante prepoznati in kakšne trike uporabljajo.

Kdo so romantični prevaranti?

Prevarant je vsakdo, ki kot član portala MojPartner.si poskuša oškodovati drugega člana ali se z njim okoristiti v materialnem smislu.  

Kako jih prepoznati?

Če opazite enega ali več naslednjih znakov, postanite pozorni.

  • Ponujajo vam različne plačljive storitve in so pri tem zelo vztrajni.
  • Želijo vam nekaj ponuditi ali priskrbeti, v zameno pa od vas zahtevajo, da jim razkrijete osebne podatke.
  • Preusmerjajo vas na različne spletne strani, ki si jih po njihovem mnenju morate ogledati.
  • Med njihovimi izgovori sta pogosto službeno potovanje v tujino in zasedenost z obveznostmi.
  • O vas želijo izvedeti čim več poklicnih in osebnih informacij, sami pa želijo ostati anonimni.
  • Prosijo vas, da jim pošljete ali posodite denar. Pogosti izgovori so denar za potovanje na zmenek, bolezen v družini, da so bili žrtve prevare ali kraje, da niso prejeli zasluženega plačila za opravljene storitve ipd.
  • Pogosto spreminjajo svoje zgodbe o sebi pri doseganju cilja.

Če vas tak uporabnik nagovori, bodite pozorni, kljub temu da ste se že zapletli v medsebojno komunikacijo. Če ste v dvomih, prisluhnite vaši notranji intuiciji – le-ta ne bo zatajila.

Če je vaš sum upravičen, nas na tako osebo opozorite s klikom na gumb "Sporočilo administratorju", ki se nahaja v njegovem profilu.

Hitri zmenki

Kaj so hitri zmenki Hitri zmenki so namenjeni spoznavanju in zabavi ob večernih sr Preberi več

Kako pristopiti do ženske in začeti pogovor

Za marsikaterega moškega je pristopiti do ženske in začeti pogovor ena izmed stvari, ki jim povzročajo največ ži Preberi več

Kdo plača na prvem zmenku?

Pri temi denar lahko do zadreg pride tudi med najboljšimi prijatelji, kaj šele na prvem zmenku z osebo, ki je pravzaprav ne poznate. Znajdete se Preberi več

Nasveti za dober poljub

Poljubljamo se v povprečju več kot 110.000 minut v življenju, zato je pomembno, da tudi tej temi namenimo nekaj pozornosti, saj lahko do poljuba Preberi več

Kaj vprašati na prvem zmenku

Je pred vami prvi zmenek z osebo, ki vam je zelo všeč? Pripravili smo nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali začeti in ohranjati pogovor. Preberi več

Nasveti za nepozaben prvi zmenek

Nasveti za prvi zmenek, ki vam jih podajamo, veljajo za vse – za tiste, ki ste bili v dlje trajajoči zvezi, za tiste, ki že nekaj časa niste b Preberi več

Skrivnost dobrega prvega vtisa

Se sprašujete, kako naerediti dober prvi vtis?Tistih prvih nekaj trenutkov je izjemne Preberi več