Magazin - Prvi spoznavni zmenek
Prijava

Prvi spoznavni zmeneknaslednji >< nazaj

Po uspešno vzpostavljenem kontaktu, poslanih sporočilih, pogovorih preko zasebnih sporočil in jasno izraženem interesu je čas, da se z osebo spoznate tudi v živo.

Čeprav se v virtualni ali telefonski komunikaciji odlično ujemata, to še ne pomeni nujno, da se bosta ujela tudi osebno. Šele s srečanjem v živo na spoznavnem zmenku boste ugotovili, ali in koliko se medsebojno ujemata. Še pomembneje pa je, če bosta začutila energijo med vama. Na osebnem srečanju se boste namreč v celoti začutili z vsemi vašimi čutili. To, kar šteje, je vajina medsebojna energija, osebnost, videz in kaj sporoča vajina govorica telesa. Pomembno je, ali se bosta drug ob drugem počutila prijetno in sproščeno.

Univerzalnega pravila, kdaj je pravi čas, da se odločite za prvi zmenek, ni. Vse je odvisno od vas.

Za prvo srečanje se je dobro dogovoriti, koliko časa lahko traja zmenek in kje se bosta srečala. Poskrbite za dobro počutje in predvsem naj poteka spontano in brez hitenja. Cilj prvega srečanja naj bo povabilo na drugo srečanje.

Primerne lokacije

Lokacija vajinega prvega srečanja naj bo okolje, kjer se bosta lahko pogovarjala. Odlična izbira je tako prijetna mirna kavarna, kjer bosta ob kavi ali čaju spoznavala drug drugega. Lahko si izbereta tudi sproščen dnevni sprehod skozi mestni park do lokala, kjer bosta nadaljevala spoznavanje.

Za prvo srečanje vam ne priporočamo ogleda kino predstave ali druženja ob večerji. Izogibajte se bučnim zabavam ali koncertom, prav tako tudi srečanju na avtobusni postaji, ulici ali parkirišču.

Pri izbiri lokacije upoštevajte še naslednje okoliščine:

  • dostopnost, ali ima izbrana lokacija parkirišče itd.,
  • ali boste dovolj sproščeni za spogledovanje,
  • kakšna je verjetnost, da ne srečate znancev,
  • kaj sporoča izbira lokacije o vas,
  • ali lokal ponujajo dovolj diskretnosti za pogovor,
  • ali je v ozadju prijetna glasba,
  • kakšno ponudbo imajo v lokalu - ali jedovolj samo pogovor ob pijači?

Prvi zmenek naj traja do 90 minut in naj bo namenjen pogovoru, medsebojnemu spoznavanju, posvečanju pozornosti osebi, s katero ste na zmenku, in ugotavljanju, ali vas ta oseba resnično zanima in bi jo želeli še srečati.

Varnostna preventiva

V nobenem primeru se za prvo srečanje ne dogovorite na vašem stalnem naslovu. Nikar se ne dogovorite, da vas pride iskat na dom ali vas po srečanju pripelje oziroma pospremi do doma.

Če je le mogoče, povejte dobremu prijatelju, kdaj in kam greste na zmenek in kdaj približno se boste vrnili domov. Priporočljivo je, da prijatelju ali sorodniku zaupate potrebne podatke o osebi, s katero se boste srečali. Tekom zmenka pokličite prijatelja ali sorodnika, da mu sporočite, da ste dobro. Lahko uredite tudi tako, da se vaši prijatelji nahajajo na isti lokaciji, v vaši bližini, saj se boste tako počutili bolj varno.

Naš namig:

Za moške – na zmenku bodite spontani, odprti, zmerno duhoviti in pokažite interes.
Za ženske – bodite spogledljive, pokažite mu naklonjenost in pozitivne strani vaše osebnosti.

Več o tem boste izvedeli na naši delavnici "Strategije dobrega zmenka in Zapeljevanja".

Hitri zmenki

Kaj so hitri zmenki Hitri zmenki so namenjeni spoznavanju in zabavi ob večernih sr Preberi več

Kako pristopiti do ženske in začeti pogovor

Za marsikaterega moškega je pristopiti do ženske in začeti pogovor ena izmed stvari, ki jim povzročajo največ ži Preberi več

Kdo plača na prvem zmenku?

Pri temi denar lahko do zadreg pride tudi med najboljšimi prijatelji, kaj šele na prvem zmenku z osebo, ki je pravzaprav ne poznate. Znajdete se Preberi več

Nasveti za dober poljub

Poljubljamo se v povprečju več kot 110.000 minut v življenju, zato je pomembno, da tudi tej temi namenimo nekaj pozornosti, saj lahko do poljuba Preberi več

Kaj vprašati na prvem zmenku

Je pred vami prvi zmenek z osebo, ki vam je zelo všeč? Pripravili smo nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali začeti in ohranjati pogovor. Preberi več

Nasveti za nepozaben prvi zmenek

Nasveti za prvi zmenek, ki vam jih podajamo, veljajo za vse – za tiste, ki ste bili v dlje trajajoči zvezi, za tiste, ki že nekaj časa niste b Preberi več

Skrivnost dobrega prvega vtisa

Se sprašujete, kako naerediti dober prvi vtis?Tistih prvih nekaj trenutkov je izjemne Preberi več